Eenvoudige winst RKVV Velsen

Daniel Zuiverloon van Velsen zou vlak voor rust geblesseerd uitvallen.

Simon Luybé
Driehuis

Na de eerste nederlaag een week eerder tegen JOS, herstelde Velsen zich knap.

Zonder in problemen te zijn geweest won de ploeg van Martin Haar met 4-0 van LSVV.

Zowel Bastiaan Scholten als Giovanni Dors scoorde ieder twee keer. Vooral voor Scholten een opsteker. Na het eerste competitieduel tegen FC Uitgeest, met een 1-1 gelijkspel, raakte de aanvaller ondanks een doelpunt, zijn plaats kwijt. ,,Twee wedstrijden zat ik op de bank maar zowel tegen JOS als vandaag tegen LSVV stond ik weer in de basis”.

Haar heeft de keuze voorin uit Patrick Castricum en Bastiaan Scholten. Op de zijkanten staan twee linkspoten, Marc Kloosterboer en Giovanni Dors. Kloosterboer kan goede voorzetten afgeven, Dors komt vanaf rechts het liefst naar binnen voor eigen succes.

De ene keer zal de trainer opteren voor de kopsterke spits Castricum, de andere keer voor Scholten, die zich meer laat zakken en beweeglijker is.

Velsen had vooraf waarschijnlijk niet zo’n gemakkelijke middag verwacht. De enige echt grote kans voor de ploeg uit Zuid-Scharwoude kwam pas in de 88ste minuut met een schot die via de binnenkant van de paal eruit stuiterde. ,,Ze hebben niets gecreëerd. Maar als het lang 1-0 blijft, weet je het nooit”, zei Scholten na afloop.

Al na drie minuten spelen kon Velsen voor komen na een fout van een verdediger. Kloosterboer vond de vuisten van keeper Dave Stet. Ook Zeno van Ooijen zag Stet redding brengen. De thuisploeg was oppermachtig en vooral met de rushes van rechtsback Daniel Zuiverloon, die helaas vlak voor rust geblesseerd uitviel, had de tegenstander geen antwoord.

Na twintig minuten spelen kon Scholten aanleggen voor 1-0 maar de 26-jarige was niet zelfzuchtig, legde breed op Dors maar dat ging mis. ,,Dat zijn momenten die ik veel te vaak heb. Als ik terugkijk, moet ik gewoon zelf schieten”, aldus Scholten.

Een aanval later vile de verdiende 1-0 wel. Van Ooijen gaf voor, Kloosterboer kopte breed waarna Scholten alsnog een doelpunt kon maken. Vlak voor rust kwam Bryan Dijkhuizen voor Zuiverloon. De van EDO overgekomen verdediger pakte gelijk een onnodige gele kaart. Een kaart die later gevolgen zou hebben.

Na een uur spelen stond het nog altijd 1-0 en bleef het uitkijken. Op aangeven van Joel Panka, hij stond linksback omdat Jesper Gutteling ontbrak, kon Scholten randje buitenspel zijn tweede van de middag maken. Een kwartier voor tijd kreeg Giovanni Dors een vrije trap mee. Met een heerlijke uithaalde zorgde Dors zelf voor de 3-0.

Dijkhuizen kreeg daarna zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Meeuwenoord. Met een man minder werd het 4-0 via opnieuw Dors. ,,We mogen niet klagen. Met een wedstrijd minder gespeeld, staan we boven in de middenmoot”, aldus Scholten.

Velsen-LSVV 4-0

24. Scholten 1-0, 69. Scholten 2-0, 75. Dors 3-0, 79. Dors 4-0.

Scheidsrechter: Meeuwenoord

Opstelling Velsen: Albers, Zuiverloon (43. Dijkhuizen), Plug, Van Dam, Panka, Beck, Lamers, Van Ooijen, Scholten (78. Gutteling), Dors, Kloosterboer (80. Castricum).

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen