Meesternorm en toernooiwinst voor Gijswijt

© ANP

Schaken

Een remise op de slotdag was voor Bart Gijswijt voldoende om de Haarlemse Meesters bij zijn eigen vereniging HWP Haarlem te winnen.

Alle partijen van het aansprekende toernooi eindigden zondag in remises. Daardoor werd de tussenstand na acht ronden de eindstand na negen speeldagen. Haarlemmer Gijswijt lag lange tijd al op koers voor de toernooiwinst. Al was hij bij de door hemzelf gedane loting gekoppeld aan enkele zware tegenstanders .

Vrijdag was hij al op een score van zes punten gekomen en dat leverde hem zijn eerste IM-norm op. De eerste eerste nederlaag volgde een dag later. Met de witte stukken verloor hij van David van Kerkhof. Daardoor kregen Van Kerkhof en Manuel Bosboom nog een kans op de zege. Beiden stonden slechts een half puntje achter op Gijswijt.

Op de laatste dag namen Bosboom en Gijswijt plaats achter hetzelfde bord. Met zwart verzekerde de ’thuisspeler’ zich vrij eenvoudig met een half punt van de winst. Van de Kerkhof nam genoegen met remise tegen Michael Barsman en veroverde daarmee ook een IM-norm en de tweede plaats. Bosboom werd derde.

Esper van Baar van Kennemer Combinatie legde uiteindelijk beslag op de achtste plaats met drie punten. Hij boekte één overwinning en speelde viermaal remise. Vier keer scoorde hij een nul en dat was zonde omdat hij in verschillende van die partijen een goede stelling op het bord had staan.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen