Bloemendaal verliest van ’goede spits’

Simon Luybé
Bloemendaal

Bloemendaal kon het thuis tegen IVV niet bolwerken: 0-3.

,,Qua voetbal is het niets maar in Dave Hertog heeft IVV een goede spits. Die schoot er ook drie in”, zei trainer Frank Drogtrop droogjes na het vijfde verlies.

Bloemendaal kreeg nog een uitgelezen moment om te scoren nadat Joost van de Boogaard was gevloerd maar Rachid Harraou faalde vanaf elf meter.

,,Van de Boogaard had nog een kans bij een 1 op 1 met de keeper en een vrije trap van hem die binnenkant bal alsnog eruit gaat. Anders sta je 3-1 voor bij rust”. In de tweede helft speelde Bloemendaal niet onaardig maar op Hertog kon de achterhoede geen vat krijgen.

Ook Zwanenburg verloor dit seizoen voor de vijfde keer. Het werd thuis 0-2 tegen DCG. ,,Maar ook nu hadden we minimaal een punt verdiend”, bleef coach Mehmet Simsek weer met lege handen achter. Bij rust stond het 0-0 en was de grootste kans voor Tim Hollander.

,,In de kleedkamer vertelde ik dat we met dezelfde insteek verder moesten gaan. Maar wat ik zag was een groot contrast met de eerste helft. Het zakte gewoon weg”, zag Simsek, die in de omschakeling DCG zag scoren.

,,Via, via, via gaat die bal er ongelukkig in. Dan nemen we meer risico en wordt het 0-2 van dertig meter, een houdbaar schot”. Zwanenburg blijft laatste met een punt, Bloemendaal volgt met twee meer.

VVH/Velserbroek kwam in Amsterdam voor tegen ZSGOWMS maar na negentig minuten stond er 4-1 op het scorebord. Doelman Marco van den Bogaard stopte een strafschop. ,,Een aantal keer moesten we al aan de noodrem trekken maar dit was een domme overtreding”, aldus coach Jeroen de Vries. VVH kwam voor via Mark van der Werff op aangeven van Sander Loogman.

,,Vlak voor rust valt de 1-1 waarna ons verzet was gebroken. Kwaliteit heeft de doorslag gegeven”, berustte De Vries in de nederlaag.

Ouderkerk en Alliance’22 maakten er een doelpuntrijk duel van. ,,Alleen viel het in ons nadeel uit”, zei trainer Martin van Leuven na de 4-3 nederlaag. Daniel van Egmond maakte de openingsgoal.

De ruststand was 1-1 maar direct na de aftrap in de tweede helft kwam Ouderkerk vanaf elf meter op 2-1. ,,Een dwaling van de scheidsrechter”, noemde Van Leuven de toegekende penalty.

Na twee fouten van keeper Chris Beck kwam Ouderkerk zelfs op 4-1. Jop van Saase maakte 4-2 en Alliance kreeg ook een strafschop. Vaste nemer Jeroen van den Hoek was afwezig – Alliance was sowieso zeer gehavend met zeven invallers – en Casama de Wit faalde. Vanuit een hoekschop scoorde de mee opgekomen Wesley Sieraad 4-3. In de resterende zes minuten bleef de gelijkmaker uit.

Van Nispen won met 4-2 van Warmunda uit Warmond. De ploeg van Roy Schulpzand gaat over DIOS heen, dat met 0-0 gelijkspeelde tegen Nicolaas Boys, heen en is nu koploper. Als enige verloor de club uit De Zilk nog niet in de derde klasse A.

Ted Duivenvoorden zorgde voor 1-0 nadat Warmunda al met een man minder speelde. De overige treffers werden gemaakt door Jeffrey van der Geest (2x) en Jelle Vleugel.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen