Eerste nederlaag voor koploper KIOS

Pim Lemmers
Haarlem

Voor de meeste regionale teams zit het eerste gedeelte van de veldcompetitie er weer op. Alleen SDO en DKV komen aanstaande zaterdag op het veld nog in actie. Haarlem won zondagmiddag van Zwart Wit, Rapid deelde voor eigen publiek de punten met Paal Centraal en KIOS verloor zaterdag voor het eerst dit seizoen. In het weekeinde van 24/25 november is de start van het zaalseizoen.

Haarlem, uitkomende in de tweede klasse E, sloot het seizoen zondagrmiddag voor eigen publiek met een 13-9 overwinning op Zwart Wit af. Halverwege de ontmoeting leidde de ploeg van Mathijs Pot met 8-4.

Haarlem, de ploeg staat vierde, was op alle fronten heer en meester. Alleen na rust kende het achttal een mindere fase, waar Zwart Wit bijna van profiteerde: 9-8. Helen Tamminga, Jeroen Spier en Thijs Rothweiler stelden hierna alsnog orde op zaken. ,,Een prima wedstijd”, vond trainer-coach Mathijs Pot.

Rapid, uitkomende in de tweede klasse G, deelde zaterdag de punten met Paal Centraal: 12-12. Bij rust stonden de Haarlemmers op een 4-5 achterstand. Op voorhand hield trainer-coach Gert Krook rekening met een zege op hekkensluiter Paal Centraal. ,,Achteraf moeten wij nog blij zijn met de puntendeling”, aldus Krook, die tevreden was met het verdedigende spel van zijn ploeg.

Minder te spreken was hij over het aanvalsspel van Rapid, dat in zijn ogen niet goed was. Omdat beide teams elkaar tot 10-10 in evenwicht hielden, bleef het voor de toeschouwers tot aan de laatste seconden spannend. Vijf minuten voor tijd namen de bezoekers een 10-12 voorsprong.

Roy Zeegers en Jasper Dekker (strafworp) bezorgden Rapid een gelijkspel. Weidevogels, Dijkvogels en Rapid delen met zes punten uit acht gespeelde wedstrijden de voorlaatste plaats in deze poule. Paal Centraal sluit de rij met een punt.

Na zeven gewonnen partijen op rij liep tweedeklasser (G) KIOS zaterdag tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aan. ODO versloeg de ploeg van Marc Krook in een boeiend duel met miniem verschil: 18-17 (13-10 rust).

,,Wij hebben prima partij gegevens. Jammer dat KIOS vlak voor tijd geen strafworp meekreeg”, blikte Krook na afloop terug. Rico Landman was topscorer met vier treffers. Ondanks het verlies kan de promovendus op een prima eerste gedeelte van de competitie terugkijken, waarbij de koploper uit Nieuw-Vennep intussen drie punten voor staat op de nummers twee, ZKC’31 en ODO.

In de derde klasse B boekte Aurora zaterdagavond een belangrijke overwinning op DSO: 16-11. Door de overwinning eindigen de Haarlemmers voorlopig op de vijfde plaats in deze poule en houdt het Helios, DSO en Stormvogels onder zich. ,,En dat geeft een lekker gevoel”, klonk het dan ook tevreden uit de mond van trainer-coach Patrick van Eeken van Aurora.

Ondanks het veldoverwicht lukte het Aurora maar niet om afstand van DSO te nemen: 3-3, 6-6 en 7-6 rust. Na rust kwam de thuisclub sterk uit de startblokken. Melvin van Maren en Joyce Verhappen scoorden 9-7. Bij 10-8 kreeg Aurora tegenstander DSO uiteindelijk op de knieën: 15-9. In deze fase scoorden onder meer Danny van Maren en Jessica Wissing, die in totaal viermaal scoorde.

De wedstrijden DKV-Purmer en WWSV-SDO gingen zaterdagmiddag niet door. Purmer kreeg onderweg naar Velsen-Zuid te maken met een ongeluk, terwijl WWSV geen team op de been kon krijgen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen