Protest van kipverkoper in Velserbroek

Ton de Lange
Velserbroek

’Helaas mogen wij, door een regelconflict met de gemeente, hier (voorlopig) niet meer staan.’ Dat is te lezen op een pamflet van het bedrijf Kiplekker dat anders met een ’foodtruck’ staat op het parkeerterrein bij winkelcentrum Velserbroek.

Verkoper Hans Luikel baalt dat hij al wekenlang ’onterecht’ inkomsten derft van gemiddeld 300 klanten op een dag. ,,Allemaal gedoe over de vergunning.”

Anderhalf jaar geleden stapte hij in de vennootschap Kiplekker van zijn vriend en mede-verkoper. Die overleed in maart dit jaar, en de vergunning staat nog steeds op diens naam.

De gemeente Velsen legde Luikel uit dat deze niet op zijn naam overgezet kan worden. ,,Bij overlijden van de houder gaat de vergunning over op de weduwe of kinderen.” Luikel verscheen al bij de rechter en op een hoorzitting.

,,De bal ligt bij de gemeente. Direct moet de weduwe dure kinderopvang regelen, het is ook de vraag of dat kan. Terwijl ik hier al anderhalf jaar sta, dat graag wil blijven doen, maar het nu opeens niet mag. Te zot voor woorden, als u het mij vraagt.”

Wethouder Bram Diepstraten (Velsen Lokaal) is al bij de kippenwagen langs geweest. Luikel hoopt op uitsluitsel in november.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.