Concurrent aast op claim Loterijverlies

Alkmaar

Er is een keiharde strijd gaande om de Staatsloterijmiljoenen. Een bedrijf uit Breda is volgens oprichter Ferdy Roet uit op de zeggenschap over de Stichting Loterijverlies, de club die een kleine 320 miljoen euro eist van de Staatsloterij vanwege jarenlange misleiding.

Publication Date: August 10, 2016 Page: HLM101 Section: BIBU Publicatie: HLM Edition: ALGEMEEN Heerhugowaard

De rechtbank in Alkmaar wees vorige maand Erik van den Emster - voormalig voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak en oud-president van de rechtbank Rotterdam - aan als tijdelijk bestuurder van de Stichting Loterijverlies.

Hij moet financiële transacties van de stichting onderzoeken waarvan de rechter het vermoeden heeft dat ze niet in het belang zijn van de deelnemers. Het ging onder meer om een hypothecaire lening aan Ferdy Roet, oprichter van de Stichting Loterijverlies.

De benoeming van de 'onafhankelijke' Van den Emster was opvallend omdat hij was voorgedragen door advocaat Bos. En deze trad weer op namens enkele ontevreden deelnemers aan de Stichting Loterijverlies.

Tijdens het proces weigerde Bos bekend te maken wie de rekening voor de juridische kosten betaalde. De suggestie van Loterijverlies dat de Staatsloterij zelf daar mogelijk achter zat, blijkt echter bezijden de waarheid. Naar nu blijkt, gaat het om de claimorganisatie Liesker-procesfinanciering. Dit blijkt uit brononderzoek van de mailwisseling tussen Van den Emster en Roet. Uit een zo opgediept ip-adres bleek dat mails van Van den Emster afkomstig waren van hetzelfde kantoor als mails van Liesker.

Van den Emster wil in eerste instantie niet ingaan op de naam Liesker. Pas nadat hij geconfronteerd werd met de mailanalyse, liet hij weten dat hij door Liesker is benaderd om zitting te nemen in het bestuur van de Stichting Loterijverlies als het zittende bestuur zou worden geschorst.

Hij zegt dat hij secretariële ondersteuning krijgt bij zijn werk als tijdelijk bestuurder. ,,Van het onderbrengen van de claim van de Stichting Loterijverlies bij Liesker is geen sprake'', stelt hij.

Bevestiging

Chris Liesker bevestigt in een reactie dat zijn bedrijf de procedure tegen Loterijverlies heeft gefinancierd. Volgens hem is overname van de claimzaak nu niet aan de orde.

{ "rows": [] }

Meer nieuws uit Nieuws

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.