Loterijverlies wil deelnemers weghouden bij extra trekking Staatsloterij

Loterijverlies wil deelnemers weghouden bij extra trekking Staatsloterij
Heerhugowaard

Loterijverlies BV wil voorkomen dat een derde van haar 200.000 deelnemers meedoet aan de extra trekking van de Staatsloterij.

De claimorganisatie heeft donderdag een deurwaarder langsgestuurd bij zowel de Staatsloterij als het ministerie van Financiën met een exploot waarin wordt aangegeven dat geen enkele deelnemer van Loterijverlies meedoet met de bijzondere trekking.

Loterijverlies vertegenwoordigt 200.000 mensen die geld willen zien van de Staatsloterij omdat de loterij jarenlang misleidende reclameteksten heeft gebruikt. Onlangs sloot de Staatsloterij een schikking met de Stichting Staatsloterijschadeclaim over deze misleiding. Het resultaat was dat er een bijzondere trekking komt.

Aan deze trekking doen ruim twee miljoen mensen mee. Ook circa een derde van de deelnemers aan Loterijverlies wil meedoen aan de trekking. Zij zien dan af van verdere claims tegen de Staatsloterij.

Loterijverlies-oprichter Ferdy Roet probeerde al eerder de trekking te verbieden door de verleende vergunning door de Kansspelautoriteit aan te vechten bij de rechter. Roet ving echter bot bij de rechter. Volgens Roet hebben de deelnemers aan Loterijverlies gemachtigd om te bepalen of zij met een bepaald schikkingsvoorstel akkoord gaan en is de Staatsloterij niet bevoegd om een schikking te treffen met de deelnemers aan Loterijverlies.

Meer nieuws uit Nieuws

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.