Oppositie Provinciale Staten loopt boos weg bij debat

Oppositie Provinciale Staten loopt boos weg bij debat
Debat in Provinciale Staten Noord-Holland.
© Foto Roel van Leeuwen
Haarlem

De voltallige oppositie in Provinciale Staten van Noord-Holland is boos weggelopen tijdens een debat over een miljoenentekort op de aansluiting van de A9 bij Heiloo.

De oppositie was boos omdat een voorstel om drie miljoen euro extra beschikbaar te stellen op het laatste moment tot hen was gekomen. Toen een voorstel van Servaz van Berkum (GroenLinks) – om het voorstel niet te behandelen – werd verworpen, trokken de oppositiepartijen hun conclusie. Het debat ging wel ’gewoon’ door.

De drie miljoen euro komen bovenop de 33 miljoen die de Staten samen met Heiloo, Castricum en Alkmaar in 2015 beschikbaar stelden. Onder meer de kosten van het verwerven van de grond en het verleggen van kabels en leidingen vallen hoger uit.

Versobering van de plannen is niet mogelijk meer, aldus gedeputeerde Elisabeth Post die haar excuses aanbood voor de gang van zaken. Als de het extra geld niet op tafel komt, waarvan 1,5 miljoen van de provincie, dreigt uitstel en misschien wel afstel van het project.

De coalitiepartijen zeiden de gang van zaken te betreuren. ,,Maar wij vinden niet dat dit het project in gevaar mag brengen’’, zei Hermen de Graaf (CDA). Uiteindelijk gingen de coalitiepartijen akkoord en is het afwachten of de regio het resterende deel bijeen weet te sprokkelen.

Meer nieuws uit Nieuws

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.