Al twee miljoen deelnemers extra trekking Staatsloterij

Al twee miljoen deelnemers extra trekking Staatsloterij
Amsterdam

Ruim twee miljoen Nederlanders hebben zich al aangemeld voor de Bijzondere Trekking van Staatsloterij die op 27 mei wordt gehouden. In totaal doen er nu al vijf miljoen loten mee aan de trekking.

Dat twee miljoen Nederlanders zich hebben aangemeld, is veel meer dan de Staatsloterij had verwacht in de drie weken nadat bekend is geworden dat de trekking zou worden gehouden.

De trekking is het resultaat van een schikking tussen de Stichting Staatsloterijschadeclaim en de Staatsloterij voor jarenlange misleiding door de Staatsloterij tussen 2000 en 2008.

Volgens de Staatsloterij hebben zich inmiddels ruim 50.000 (oud-)spelers aangemeld die deelnemer zijn van de Stichting Staatsloterijschadeclaim of Loterijverlies. Met name bij Loterijverlies hadden veel mensen (circa 194.000) zich aangesloten. Deze spelers ontvangen naast loten voor de extra trekking (maximaal vier per persoon) ook 40 euro voor hun actiebereidheid.

,,We vinden het echt geweldig dat nu al zoveel (oud-)spelers zich hebben opgegeven voor de bijzondere trekking’’, aldus Niels Onkenhout van de Staatsloterij. Volgens hem zet de loterij zo concrete stappen in het verder herstel van vertrouwen.

Men kan zich nog tot en met 20 mei aanmelden voor de bijzondere trekking. De deelnemers aan de claimstichtingen kunnen zich nog tot 30 juni aanmelden voor de vergoeding.

Er doen nu al vijf miljoen loten mee aan de trekking met een totale prijzenpot van 13 miljoen euro. Ter vergelijking: voor de Oudejaarstrekking van 2016 zijn er ruim 4,5 miljoen loten verkocht.

Ferdy Roet, oprichter van Loterijverlies, laat weten dat op 9 mei een rechtszaak dient. Loterijverlies wil proberen te voorkomen dat de bijzondere trekking van de Staatsloterij doorgaat.

Meer nieuws uit Nieuws

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.