Run op extra loterij en nieuwe deelnemers voor Loterijverlies

Run op extra loterij en nieuwe deelnemers voor Loterijverlies
Den Haag

Ruim honderdduizend mensen hebben zich al aangemeld voor de speciale trekking van de Staatsloterij voor spelers die tussen 2000 en 2008 zijn gedupeerd door de loterij. Dat heeft een woordvoerder van de Staatsloterij bekend gemaakt.

De speciale trekking op 27 mei is onderdeel van een deal die de Staatsloterij heeft gesloten met de Stichting Staatsloterijschadeclaim. De Staatsloterij vermeldde tussen 2000 en 2008 niet dat ook niet-verkochte loten aan trekkingen meededen. Daardoor konden prijzen vallen op loten die niet waren verkocht, waardoor de winkansen kleiner waren dan de consument dacht.

De deal werd maandag bekend en sindsdien stromen de aanmeldingen binnen. ,,Het zijn er meer dan verwacht'', laat de woordvoerder weten. Mensen kunnen al naar gelang hun bewijsstukken tot vier gratis loten krijgen. ,,Iemand is al op de proppen gekomen met een lot uit 2004.''

Bevestigen

Degenen die zich aanmelden moesten bij de koninginnendagtrekking in 2008 ten minste achttien jaar oud zijn en een geldig e-mailadres hebben, waarmee ze hun aanmelding kunnen bevestigen.

Met de deal wil de Staatsloterij de andere claimstichting, Loterijverlies, terzijde schuiven. Deze stichting vertegenwoordigt 194.000 gedupeerde loterijdeelnemers en was uit op een veel hogere schadevergoeding.

Oprichter Ferdy Roet noemt het ’onbegrijpelijk’ dat de Staatsloterij ’weg te komen’ met het schikkingsaanbod. Volgens hem zullen veel loterijdeelnemers niet akkoord gaan met deze schikking. Hij meldt dat zich sinds de deal meer dan driehonderd mensen zich bij Loterijverlies hebben aangesloten.

Roet gelooft niet dat zich al 100.000 mensen hebben gemeld voor de gratis trekking. ,,Ze willen het expres een succes laten lijken zodat meer mensen dan zullen volgen’’, zegt hij. ,,Zulke conversies haal je nooit, helemaal omdat de mensen moeten bewijzen dat ze hebben meegespeeld.’’

Meer nieuws uit Nieuws

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.