2,5 miljoen deelnemers voor bijzondere trekking Staatsloterij

2,5 miljoen deelnemers voor bijzondere trekking Staatsloterij
Iemand koopt in 2007 een staatslot in de Bruna in winkelcentrum Vrede en Vrijheid. In deze periode misleidde de Staatsloterij haar klanten.
© ZWIETEN, MICHEL VAN
Amsterdam

Inmiddels hebben 2,5 miljoen deelnemers zich aangemeld voor de bijzondere trekking van de Staatsloterij op 27 mei. Geïnteresseerden kunnen zich nog tot zaterdag 20 mei aanmelden.

bijzondere trekking is een goedmakertje voor misleiding door de Staatsloterij. Tussen 2000 en 2008 spiegelde de loterij de winkansen hoger voor dan ze in werkelijkheid waren.

De 2,5 miljoen deelnemers hebben bij elkaar zo’n 7 miljoen loten. Er zijn deze trekking over het algemeen genomen dus meer loten in het spel dan bij reguliere trekkingen. Dat maakt de winkans kleiner.

’Luizenfooi’

De afgelopen jaren maakten twee claimstichtingen zich hard voor een schikking met de Staatsloterij. Deze trekking is onderdeel van een deal met stichting Staatsloterijschadeclaim. De andere claimorganisatie, Loterijverlies, heeft geen goed woord over voor deze bijzondere trekking. Oprichter Ferdy Roet sprak eerder van een ’luizenfooi’.

Bij Loterijverlies hebben zich bijna 200.000 mensen aangesloten. Stichting Staatsloterijschadeclaim heeft 6.000 leden. Van de 2,5 miljoen deelnemers aan de bijzondere trekking hebben 60.000 mensen zich ingeschreven bij een claimclub. Die mensen geven de strijd voor een schadevergoeding definitief op met hun deelname.

Vier tientjes

Die 60.000 mensen krijgen naast gratis loten voor de bijzondere trekking ook nog vier tientjes. Ook maakt de Staatsloterij een aantal donaties naar goede doelen.

Meer nieuws uit Nieuws

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.