Bijzondere trekking loterij kan doorgaan

Bijzondere trekking loterij kan doorgaan
Alkmaar

De bijzondere trekking van de Staatsloterij op 27 mei gaat vooralsnog gewoon door. Loterijverlies-oprichter Ferdy Roet ving bot bij de Alkmaarse rechtbank, die geen inhoudelijk oordeel velde over de door hem aangespannen zaak.

Volgens de rechter is Claimorganisatie Loterijverlies BV geen belanghebbende omdat het besluit van de Kansspelautoriteit voor het verlenen van een vergunning voor de extra trekking was gericht op de Staatsloterij en niet op Loterijverlies. Bovendien zouden de belangen van de deelnemers van Loterijverlies niet door het besluit worden geraakt.

Oprichter Ferdy Roet van Loterijverlies, die circa 200.000 mensen vertegenwoordigt die een schadevergoeding willen zien van de Staatsloterij voor het jarenlange gebruik van misleidende reclameteksten, vond dat de Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA) geen vergunning had mogen afgeven voor de extra trekking. Hij deed daarom eerder deze week bij de Alkmaarse rechter een poging om de trekking te voorkomen.

De trekking is het resultaat van een schikking tussen de Stichting Staatsloterijschadeclaim en de Staatsloterij. Zowel mensen die zich bij een van de claimstichtingen hebben aangesloten als overige deelnemers aan de Staatsloterij komen in aanmerking voor maximaal vier loten.

Inmiddels hebben ruim twee miljoen mensen loten bemachtigd voor de trekking met een prijzenpot van 13,5 miljoen euro. Er doen al meer dan vijf miljoen loten mee. En de Staatsloterij wil met een campagne nog meer deelnemers trekken.

Volgens Roet is de trekking ’een luizenfooi’ voor de gedupeerde deelnemers. Daarom wilde hij de trekking verbieden.

De trekking lijkt dus gewoon door te gaan, al laat Roet het er wederom niet bij zitten. Hij kondigt een kort geding aan tegen de Staatsloterij om de extra trekking alsnog te laten verbieden.

Meer nieuws uit Nieuws

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.