Cultureel centrum De Hoek Zwanenburg biedt ook iets nieuws

Een luchtfoto van Halfweg en Zwanenburg uit de tijd dat De Hoeke nog niet eens bestond...

Hein Flach
Zwanenburg

Cultureel centrum De Hoek in Zwanenburg gaat door. Inwoners uit Zwanenburg en omgeving kunnen zich weer inschrijven voor een cursus bij De Hoek, het centrum voor educatie en activiteiten. Het programma met onder meer muziek, sport en beweging, talen, creativiteit en computergebruik gaat op 1 september van start.

Om het programma voor elkaar te krijgen, moest er wel heel wat water door de Rijn stromen. Lange tijd heeft het ernaar uitgezien dat De Hoek de deuren zou moeten sluiten. De gemeentelijke subsidie bleek ontoereikend.

De Hoek kreeg vorig jaar 37.500 euro subsidie, maar het bestuur van het cultureel centrum zegt jaarlijks 85.000 euro nodig te hebben om de boel draaiende te houden. Na lang soebatten bleek Luchthaven Schiphol bereid om komende twee seizoenen een bedrag van in totaal 60.000 euro bij te passen als aanvulling op de gemeentelijk subsidie.

Zelf gedaan

Bestuursvoorzitter Eef Haverkort: ,,We hebben met stoom en kokend water het nieuwe programma samengesteld, want ondertussen hebben wij onze beroepskracht moeten ontslaan. Ons centrum draait weliswaar op vrijwilligers, maar zo'n beroepskracht coördineert alles: het programma ontwikkelen, receptiefunctie, administratie. Als bestuur hebben we nu alles zelf in elkaar getimmerd. We zijn er best tevreden over.''

Het grootste gedeelte van het programma is vergelijkbaar met verleden seizoen, vertelt Haverkort, maar er prijken ook nieuwe activiteiten op de lijst: ,,Tekenen en schilderen voor kinderen, viool voor kinderen en volwassenen en we hebben wat meer creatieve cursussen. Zoals nana's maken - vraag me niet wat het is - en vazen en schalen maken.''

De komende twee jaren is het programma, dat in gebouw De Hoek aan de Plantsoenlaan 2 wordt afgewerkt, geregeld. Daarna verkast De Hoek naar het nieuwe dorpshuis, dat tegen die tijd in gebruik wordt genomen.

Informatie: www.dehoek.org

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.