Man rijdt onder invloed van harddrugs op scooter rond door Haarlem

Man rijdt onder invloed van harddrugs op scooter rond door Haarlem
© Foto: Politie Haarlem
Haarlem

De politie heeft donderdagavond een bestuurder van een scooter aangehouden in Haarlem. De man reed zonder helm op en had meerdere harddrugs bij zich. Daarnaast stond er op zijn kentekenplaat Pak me dan.

Politieagenten fietsten door het centrum van Haarlem toen hun aandacht werd getrokken door de scooterrijder. Hij reed volgens een bericht op de Facebookpagina van Politie Haarlem met een noodgang zonder helm op door de Kruisstraat. Naast de hoge snelheid en het rijden zonder helm, maakte de scooter ook een ongelooflijk lawaai.

Drugs

Voor de fietsende agenten was de scooter niet bij te houden, maar er waren ook twee motoragenten in de buurt. De bestuurder van de scooter werd aangetroffen op het Stationsplein. Hij werd direct aangehouden toen hij zich niet kon legitimeren én omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed was van drugs.

De scooter is op het bureau onderzocht waarbij bleek dat het chassisnummer was weggekrast. Op de rollerbank ging de scooter ruim 85 kilometer per uur waarop om veiligheidsredenen gestopt werd met de meting. De Officier van Justitie besloot direct dat de scooter vernietigd gaat worden.

Cocaïne

De bestuurder bleek bij zijn insluiting meerdere harddrugs bij zich te hebben, waaronder cocaïne. Hij gaf toe onder invloed te zijn van drugs, waarop er bloed is afgenomen door een arts. Onderzoek zal uitwijzen hoeveel drugs de man in zijn bloed had. Voor alle zaken wordt proces-verbaal opgemaakt

Meer nieuws uit Haarlem

Keuze van de redactie