Kerstbomen rauzen in Linquenda Nieuw-Vennep

Emma, Mila, Bart en Justin hebben hier al zestien van de twintig bomen ingeleverd en daarmee zestien lootjes opgehaald.

Redacteur Haarlems Dagblad
Nieuw-Vennep

Vanuit elke hoek kwamen er woensdagmiddag kinderen met kerstbomen aanzetten bij het wijkcentrum Linquenda. Bomen in alle soorten en maten werden door de jeugd voortgetrokken of achter de fiets gebonden. In ruil voor elke boom kregen zij een lootje waarmee later op de dag verschillende prijzen gewonnen konden worden.

Beheerder Bert den Elzen organiseert het inzamelen van kerstbomen al jaren. Samen met Meerlanden zorgt hij ervoor dat de straten 'kerstboomvrij' blijven. ,,We hebben folders bij basisscholen achtergelaten, maar de kinderen weten het inmiddels wel'', vertelt Bert. ,,We zien de eerste kinderen van ouders die vroeger zelf bomen kwamen brengen nu ook meedoen.'' Op het parkeerterrein van het wijkgebouw staat een grote container van Meerlanden waar Bert de bomen in gooit.

Mila (11) komt voor de vierde keer fanatiek aangelopen terwijl ze twee grote bomen met zich meetrekt. Samen met haar broertje Justin, vriendinnetje Emma en vriendje Bart heeft ze twintig bomen bij elkaar gezocht, tien meer dan vorig jaar. ,,We zijn op zoek gegaan en hebben aangebeld bij de buren om te vragen of zij nog een boom voor ons hadden.''

Ook Teun (10) heeft in de wijk gezocht naar rondslingerende sparren. ,,Mijn moeder zag er vanmorgen één in de bosjes liggen. Die heb ik na schooltijd meteen met een vriend opgehaald.'' Vorig jaar deed hij ook mee en won hij samen met zijn vriendjes een Barbie, maar dit jaar gaat hij voor de hoofdprijs. ,,Ik ben een echte Lego fan, daar hoop ik op.'' Leroy (11) is opzoek gegaan in zijn eigen straat. ,,Ik heb twee bomen gevonden in de speeltuin. In totaal heb ik er zeven, de andere moeten we nog ophalen.'' Ieder jaar worden er zo'n driehonderd bomen ingezameld.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.