Forza Haarlemmermeer: 'Mij vergelijken met Wilders gaat te ver'

Fokke Zaagsma
Hoofddorp

'Excuses of ik ga aangifte doen'. Dat is de reactie van Forza-voorman Paul Meijer op de open brief die Christenunie-SGP Haarlemmermeer afgelopen week over Forza de wereld instuurde.

,,Mij vergelijken met Wilders gaat echt te ver'', zegt Meijer.

Christenunie-SGP vergelijken in hun brief PVV-leider Geert Wilders met Forza Haarlemmermeer. 'Wat Wilders heeft gezegd over Marokkaanse Nederlanders is kwaadaardig. De insteek die Forza kiest met betrekking tot moslims is net zo goed kwaadaardig', aldus de brief.

,,Ik betreur de vergelijking met Wilders ten zeerste. Als Christenunie-SGP dat echt vindt, moet die partij aangifte doen bij de politie'', stelt Meijer. ,,Als ze dat niet doen, ga ik aangifte doen wegens smaad. Een vergelijking met Wilders gaat te ver. Het is niet waar dat wij hetzelfde zeggen als Wilders.''

,,De afgelopen vier jaar hebben wij het als Forza welgeteld twee keer over moslims gehad. Dat was rond de opening van de moskee en afgelopen maand over hoofddoekjes. Dat zijn de enige debatten over moslims geweest'', aldus Meijer.

Hij noemt de brief van Christenunie-SGP 'lachwekkend' en 'zielig'. ,,Waarom een splinterpartij op deze manier aandacht vraagt is mij een raadsel'', zegt Meijer. ,,Ze verwijten mij ten onrechte van alles over moslims, terwijl zij homoseksualiteit verwerpen en vrouwen geen bestuursfuncties geven. Kom nou toch.''

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.