Meergrond wil nog meer grond voor baggeropslag

haarlemmermeer

Meergrond wil vele tienduizenden kubieke meters extra bagger opslaan in het depot aan de Rijnlanderweg. Buiten de gemeente om heeft het bedrijf daarvoor afgelopen november een verzoek ingediend bij de provincie. Die wil dat toestaan.

Het is de zoveelste keer dat de twee aandeelhouders Rijnland en Dura Vermeer van Meergrond vals spel spelen, vindt voorzitter Frank van Iersel van de stichting Bewoners Rijnlanderweg en Omstreken.

Ook wethouder Michel Bezuijen is boos. ,,Zo moet je niet met elkaar omgaan als je juist probeert om wat vertrouwen in elkaar te krijgen.'' Net als de stichting al heeft gedaan, dient ook het college een zienswijze in op de aanvraag.

Het baggerdepot is er sinds halverwege de jaren negentig. Aanvankelijk zou het er maar twee jaar liggen, maar ondanks allerlei toezeggingen en plannen ligt het er nog steeds en is de kans vrijwel nihil dat het daar ooit nog weg zal gaan.

,,Als de gemeente dat per se wil, moet er eerst een andere plek worden gevonden én draait de gemeente op voor de vele miljoenen kostende verhuizing. Dat geld hebben we niet'', heeft Bezuijen al een paar keer gezegd.

De ergernis van de omwonenden gaat verder.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.