Huis van de Sport over anderhalf jaar klaar

Redacteur Haarlemmermeer
hoofddorp

Als je hier loopt, zie je pas hoe groot het is, zegt D66-raadslid Jenno van Belle tijdens de rondleiding over het enorme sportcomplex dat over anderhalf jaar geopend moet worden.

En hij is niet de enige: iedereen die de rondleiding door het Huis van de Sport volgt, is zichtbaar onder de indruk van wat er aan de Bennebroekerweg verrijst. Vooral de laatste maand is het hard gegaan, met het plaatsen van de beton- en staalconstructie die het frame vormen van de hal. Dat lijkt overigens maar zo, vertelt hoofduitvoerder Hans Brouwers tijdens de rondleiding. Van funderingen zie je immers boven de grond niets. En bij het zwembad zit een groot deel nu eenmaal onder de grond. Daar was voor de mensen die over de oude of Nieuwe Bennebroekerweg uiteraard weinig van te zien.

Met het plaatsen van twee vlaggen op het vijftien meter hoge dak van de sporthal vieren gemeente en aannemer dat het hoogste punt is bereikt. Sportwethouder Michel Bezuijen weet zeker dat hij zich het Huis van de Sport hoe dan ook herinneren als een van de hoogtepunten uit zijn bestuurlijke carrière, zegt hij. En nu hij ziet hoe hard het gaat, informeert hij bij Tom Haagmans van de bouwcombinatie Vaessen Sprangers terloops of het wellicht nog iets eerder dan voorjaar 2014 zou kunnen worden. ,,Want voor de sport en sportambities die we hier hebben is het Huis van de Sport heel belangrijk.’’ Haagmans moet hem in dat opzicht teleurstellen: ,,We vinden het heel normaal om echt goed op schema te liggen. Maar nee, het kan niet eerder. ,,Dit is een van de grootste indoorcomplexen van Nederland en voor ons is dit echt uitzonderlijk groot. Het wordt echt een hele klus om dit allemaal op tijd af te krijgen.’’

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.