'Chauffeur monstertruck reed onverzekerd rond'

1 / 2
Sander van Lubeck
VIJFHUIZEN

De chauffeur van de monstertruck die in Haaksbergen na een stunt het publiek inreed, heeft geen aansprakelijkheidsverzekering. Dat stelt het tv-programma Brandpunt Reporter donderdag.

Letselschadespecialist Yme Drost wil nu namens slachtoffers en nabestaanden beslag laten leggen op de bezittingen van de Vijfhuizense chauffeur Mario D. om alsnog een schadevergoeding veilig te stellen.

Drost heeft daartoe een verzoek ingediend bij de rechtbank Almelo. Bij het ongeluk in Haaksbergen op 28 september kwamen drie mensen om het leven en raakten 28 anderen gewond.

Het duurt nog geruime tijd voordat de onderzoeken naar wat er precies is gebeurd klaar zijn. Pas als alles is afgerond, zal blijken of er iemand aansprakelijk is voor de kosten die mensen door het ongeluk hebben moeten maken.

Brandpunt meldt verder dat de chauffeur vier jaar geleden ook al eens zou zijn ingereden op publiek bij een soortgelijke show in Asten, toen met dragracemotor. Zes mensen liepen destijds verwondingen op, een vrouw raakte arbeidsongeschikt.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.