Kriebels

© Richard Stekelenburg

Marjolein Vos

Vrijdag was de laatste dag dat ik in het Cultuurgebouw over nieuws mocht schrijven. Deze week werd afgesloten met een rondleiding door de Meerse.

Al had ik al wat kennis van het theater, een tour door het hart van de schouwburg zou ik niet zo snel afslaan. Via een kruip-door-sluip-door weg komen we bij de laad- en losruimte en daarna gaan we de zaal in.

Voor ik het weet sta ik op het podium en ik krijg flashbacks van mijn musicallessen van vroeger. Ja dames en heren, een aantal jaar geleden stond ik elke zaterdag in de muziekschool te dansen, te zingen en te acteren.

Daar in het midden van het podium in de Meerse, voelde een beetje als thuiskomen na een lange reis. De stoelen, de techniek-installaties en de stickers op de vloer.

Alles deed me denken aan de drie jaar die ik doorbracht in de muziekschool. Elk lesjaar werd afgesloten met een gezamenlijk optreden in de kleine zaal van de schouwburg in Amstelveen.

Het kriebelende gevoel verdwijnt bij het verlaten van de zaal en keert terug als we de kleinere zaal van de Meerse in gaan. Wanneer ik mijn ogen sluit zie ik hoe de zaal ooit vol was en het plezier dat we als groep hadden. ’Time change people change’.

Tegenwoordig zijn mijn enige luisteraars de douchekop, de spons, de douchedeuren en mensen in huis die mijn geblèr door de muur heen kunnen horen.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.