Tweede auto mag blijven in Verzetsheldenwijk Hoofddorp

Wessel Mekking
hoofddorp

Sinds 1 september moet in de wijk tussen Burgemeester Van Stamplein en Geniedijk betaald worden voor het parkeren van de auto. Huishoudens kunnen een vergunning kopen voor één auto. Maar voor de ’tweede auto’ was nog niks geregeld. Bewoners vreesden zelfs dat ze gedwongen waren die buiten de wijk neer te zetten. Maar daar zal dus geen sprake van zijn. Tot dit is geregeld, mogen de bewoners hun tweede auto blijven parkeren door de brief over dit onderwerp, die ze eerder ontvingen, op het dashboard te leggen.

Voorzitter Lex Kleinhout van Bewonerscommissie Verzetsheldenwijk had een goed gevoel overgehouden aan het gesprek op het raadhuis. ,,Met veel van wat wij willen, waren de ambtenaren het eens’’, aldus Kleinhout na het overleg. Toch was het volgens hem beter geweest als de bewoners eerder bij het proces waren betrokken. ,,Dat had veel onrust voorkomen.’’

Uiteindelijk lijkt het betaald parkeren in het wijkje bij winkelcentrum Vier Meren een succes. Het is in de Verzetsheldenwijk tegenwoordig een stuk rustiger. Voor 1 september was het een blauwe zone. Maar op zaterdag gold dat niet en parkeerden winkelcentrumbezoekers en masse hun auto in de wijk. Daarnaast schoven winkelmedewerkers doordeweeks de blauwe schijf vaak door.

Tijdens het overleg is ook beloofd dat wordt nagedacht over parkeervergunningen voor maatschappelijke dienstverleners, zoals de wijkverplegers. Daarnaast kunnen huishoudens met een parkeerplaats op eigen terrein in de toekomst een vergunning krijgen om een tweede voertuig in hun straat neer te zetten.

Om het betaald parkeren in de Verzetsheldenwijk tot een succes te maken, zijn op de Binnenweg twee parkeerterreinen met in totaal tweehonderd plekken aangelegd.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.