Eerste woningen Zuiderhoeven in 2018 opgeleverd

Een bovenaanzicht van het ontwerp van Zuiderhoeven., dat aan de bovenkant grenst aan de Nieuwe Bennebroekerweg. Rechts een inkijkje in een van de hofjes. Illustratie AM© Illustratie AM

VRimg File Description =Attributes= Version: 1.3 Compressed: true Resolution { width: 4800 height: 2700 pixelAspectRatio: 1 } Render Region { renderRegion: false xmin: 0 ymin: 0 width: 4800 height: 2700 } Regions Info { regWidth: 16 regHeight: 16 whatsXY: MaxSize } Camera Info { transform: matrix projection: perspective aperture: 35 fov: 72.1716 targetDistance: 52.471 nearRange: 0 nearClip: 0 farClip: 1e+030 focalLength: 24 fNumber: 8 } Scene { renderTime: 3517812 name: "1321-Zuiderhoeven-44.max" } =Channels= Alpha (float3) MultiMatteElement-MAT-1-2-3-A (float3) MultiMatteElement-MAT-10-11-12 (float3) MultiMatteElement-MAT-4-5-6-A (float3) MultiMatteElement-MAT-7-8-9-A (float3) MultiMatteElement-OBJ-1-2-3-A (float3) MultiMatteElement-OBJ-4-5-6-A (float3) MultiMatteElement-OBJ-7-8-9-A (float3) RGB color (float3) VRayMtlID (int) VRayObjectID (int) VRayRawRefraction (float3) VRayReflection (float3) VRayReflectionFilter (float3) VRayRefraction (float3) VRayRefractionFilter (float3)

1 / 2
Richard Walraven
Hoofddorp

Projectontwikkelaar AM geeft woensdag het startschot voor de bouw van 56 energiezuinige koopwoningen in het nieuwbouwplan Zuiderhoeven in Hoofddorp. De Haarlemmermeerse wethouder Tom Horn mag daarbij de symbolische eerste paal slaan.

Het bouwplan betreft het eerste deel van Zuiderhoeven, aan de zuidrand van Hoofddorp tussen de Bennebroekerweg en de Nieuwe Bennebroekerweg en tussen de Molenaarslaan en de IJweg. In totaal gaat AM er 103 koop- en huurwoningen in het hogere segment realiseren. Volgens AM zijn alle 56 woningen uit de eerste fase verkocht.

De projectontwikkelaar verwacht de eerste woningen nog voor de zomervakantie van 2018 op te leveren. De huizen worden gebouwd door BAM Wonen.

Zuiderhoeven maakt onderdeel uit van de nieuwe wijk Zuidrand/Victoriapark. In het ontwerp zijn de architecten en stedenbouwkundigen uit gegaan van traditionele hoeven die passen in de cultuurhistorie van Haarlemmermeer. Toen de polder droogviel en mensen uit het hele land hier naartoe trokken, bouwden ze er de hoeven zoals zij die kenden uit de streek waar ze vandaan kwamen. In Zuiderhoeven willen Soeters Van Eldonk architecten, stedenbouwkundige Loos van Vliet en de ontwikkelaar dat idee naar het heden trekken.

Duurzaam

Het is de bedoeling dat Zuiderhoeven een duurzaam wijkje wordt. De woningen worden energiezuinig en hebben een lage belasting voor het milieu. Ze worden verwarmd door een systeem met zonnepanelen en en warmtepomp, dat de vloerverwarming ’voedt’ en voor warm kraanwater zorgt. De woningen krijgen geen gasaansluiting.

Doorstroming

Wethouder Tom Horn sprak tijdens een eerdere gelegenheid de hoop uit dat de woningen voor doorstroming op de plaatselijke woningmarkt gaan zorgen. Niet alleen vanwege de fraaie architectuur en de duurzaamheid van de woningen, maar ook gezien de ligging in dit 'mooie stukje Haarlemmermeer'.

Daarbij zijn diverse faciliteiten nabij Zuiderhoeven gelegen. Aan de overkant van de Nieuwe Bennebroekerweg verrijst Park 21. Aan de overkant van de Molenaarslaan ligt de dependance van het Haarlemmermeer Lyceum en Sportcomplex Koning Willem-Alexander. Ook de Toolenburger Plas is op fietsafstand.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.