Massale steun agent die hond doodschoot

Jacob van der Meulen
Santpoort-Noord

Op social media wordt massaal steun betuigd aan de agent die tijdens de feestweek in Santpoort-Noord een agressieve pitbull doodschoot. Dat gebeurde nadat de politieman een zeer persoonlijk verslag van de gebeurtenissen op Facebook plaatste.

Duizenden volgers gaven tot woendagavond aan de bijdrage van de agent te steunen.

Meer dan vijfhonderd mensen reageerden op het aangrijpende verslag dat hij plaatste ter verantwoording voor zijn handelen. Uit vrijwel alle reacties sprak steun voor de ingreep van de agent.

Via social media werd na de dramatische gebeurtenissen van afgelopen maandag een video verspreid die zware kritiek opriep op het neerschieten van de hond.

Zo werd gesuggereerd dat omstanders het optreden van de agent veroordeelden. Dat bracht de politieman ertoe om zijn verhaal publiek te doen.

In een uitgebreid en gedetailleerd verslag verantwoordt hij waarom hij uiteindelijk de agressieve hond doodschoot. Daaruit blijkt dat hij tot twee keer toe toestemming heeft gevraagd aan de eigenaar van de pitbull.

De agent toont begrip voor alle emoties die zijn ingreep oproept en geeft zelf ook aan enorm te balen. ,,Er zijn alleen maar verliezers door dit incident’’, schrijft hij.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.