Muziekkoepel Nieuw-Vennep is voor iedereen

De mannen van Buyk Constructies zijn bezig met het in elkaar zetten van de muziekkoepel.

Wessel Mekking
nieuw-vennep

Op Koningsdag wordt-ie met allerlei optredens ingewijd. Maar ook na de feestelijke opening van de muziekkoepel op het Harmonieplein, zal de nieuwe voorziening flink worden gebruikt, denkt Piet Kwak.

Dorpsraadvrijwilliger Kwak was betrokken bij de komst van de koepel. Ook zit hij, net als een vertegenwoordiging van Pier K, in de programmeringscommissie. Volgens hem staan veel verenigingen uit Nieuw-Vennep en omgeving te trappelen om gebruik te maken van de koepel, die is ontworpen door kunstenaar Frank Halmans. Hij noemt de muziek- en de toneelschool en het Jeugdsymfonieorkest Haarlemmermeer. Maar ook fotografen en schilders kunnen de koepel gebruiken als expositieruimte. De term muziekkoepel dekt de lading dus eigenlijk niet. In principe mag iedereen optreden in de nieuwe voorziening, maar vooraf melden bij Pier K, dat ook aan het plein zit, is wel raadzaam.

De mannen van Buyk Constructies zijn deze woensdagmiddag druk in de weer met het in elkaar zetten van de koepel. Ze krijgen uiteenlopende reacties van voorbijgangers. ,,De een vindt het mooi, de ander niks aan’’, vertelt een van hen.

Rupsen

Kunstenaar Halmans heeft in zijn ontwerp van de muziekkoepel een vergelijking willen maken tussen de metamorfose van een vlinder en het instuderen en uitvoeren van muziek.

Vandaar de vlinders, die straks zichtbaar zijn in het dak van de muziekkoepel en de rupsen die zich traag langs de boomstammen omhoog lijken te bewegen.

Op Koningsdag, zaterdag 26 april, is iedereen vanaf 14.45 uur welkom bij de feestelijke opening van de koepel. Om 15.05 uur heeft koor ’Zingen voor je leven’ de eer om als eerste in de muziekkoepel op te treden. Ook een jazzduo en oratoriumkoor Excelsior maken hun opwachting. Om 16 uur verricht burgemeester Theo Wetering de officiële openingshandeling. Naast de koepel staat een tent met hapjes en drankjes, belooft Kwak.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.