Man in auto beschoten in Hoofddorp [update]

Hoofddorp

Een 38-jarige man uit Hoofddorp is donderdagavond in zijn woonplaats in zijn auto beschoten. Hij is zeker door één kogel geraakt. In de auto zaten meerdere kogelgaten.

Even over 23.30 uur kwam de melding binnen dat een schietpartij had plaatsgevonden in de wijk Graan voor Visch.

De politie is met meerdere eenheden in de buurt opzoek gegaan naar de verdachte. Daarbij werd een politiehelikopter ingezet. Die vloog enige tijd boven de wijk. Tot aanhoudingen heeft dit niet geleid.

Hulpdiensten, waaronder het Mobiel Medisch Team, werden opgeroepen. Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend en daarna naar het ziekenhuis gebracht. De man raakte gewond aan zijn been, maar hij is niet in levensgevaar.

Lees ook: ’Graan voor Visch niet veilig’

De politie zette de omgeving van de schietpartij af. De Forensische Opsporing zocht naar sporen.

De politie laat vrijdagochtend weten dat de aanleiding van de schietpartij nog niet bekend is. „We hebben het slachtoffer slechts kort kunnen verhoren, vandaag gaan we verder met het onderzoek naar deze zaak.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(Foto’s Rowin van Diest)

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.