Sloterweg afgesloten voor auto’s

Bart Boele
Badhoevedorp

Er wordt vanwege het sluipverkeer gedacht aan een toezichtcamera met kentekenherkenning op de Sloterweg tussen de Schipholweg en Tweeduizend El. In dat geval mogen aanwonenden en medewerkers van aanliggende bedrijven wel over de Sloterweg rijden.

Personeel en bezoekers van de marechausseekazerne en het justitieel complex ernaast, mogen dat niet. Zij moeten omrijden om bij hun werkplek te komen of van daar naar de luchthaven Schiphol te rijden.

Zonder afsluiting rijden, volgens de prognose van een verkeersmodel, zo’n 14.000 auto’s per etmaal over dit stuk Sloterweg. Dat is niet gewenst. Bovendien heeft het gevolgen voor de bebouwde kom van Badhoevedorp. Als het zuidelijke stuk Sloterweg openblijft, leidt dat tot meer (sluip)verkeer op de Sloterweg en de Burgemeester Amersfoordtlaan in het dorp.

De toenemende verkeersdrukte wordt veroorzaakt door de kazerne en het justitieel complex. Zij trekken veel verkeer, zowel werknemers als bezoekers. Dat melden B en W in antwoord op een vraag van HAP.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.