Laatste kans op foto gouden Corvette

Frans Ouwerkerk heeft een doek achter de Corvette opgehangen.Foto Richard Walraven

Richard Walraven
Hoofddorp

Een auto stopt in de Jacob Beetslaan in Hoofddorp. Uit het raam wordt snel een foto gemaakt, waarna het voertuig weer snel verder rijdt. Frans Ouwerkerk ziet het glimlachend aan. ,,Zo gaat het de hele dag door’’, zegt de kunstenaar.

De goudkleurig beschilderde Corvette, die drie meter hoog voor de voorgevel van zijn huis geparkeerd staat, is een bezienswaardigheid. Wie er nog geen foto van gemaakt heeft, moet echter opschieten. Ouwerkerk gaat het voertuig (op last van de gemeente Haarlemmermeer) donderdag weghalen. ,,Waarschijnlijk om een uur of twaalf’’, zegt Ouwerkerk.Hoewel, helemaal verdwijnen doet het kunstwerk niet uit het straatbeeld. De Corvette verdwijnt dan weer in de garage (tevens atelier) van de Hoofddorper, maar gisteren heeft hij aan de gevel – nu nog achter de auto – een metershoge afbeelding van zichzelf en de Corvette opgehangen.

Ouwerkerk vindt het een goede grap. ,,Ze zijn nog niet van me af’’, zegt hij strijdvaardig. ,,Ik ben trouwens benieuwd of het frame waar het doek in zit, hier wel mag blijven hangen. Daar zul je ook wel weer een vergunning voor moeten aanvragen bij de gemeente. Maar goed, dat zien we dan wel weer. Ik ben nou eenmaal wat recalcitrant.’’ Ouwerkerk plaatste de auto voor zijn huis omdat hij zijn kunst wil delen met de mensen. De sportwagen is overigens te koop voor honderdduizend euro.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.