Nieuw-Vennep krijgt een bingo in Top 2000-sfeer

Martin van Gulik bij Matthijs van Nieuwkerk, december 2013. privéfoto

Paul van der Kooij
Nieuw-Vennep

In Wijkgebouw Linquenda is 28 december een wel heel bijzondere bingo. De nummers worden niet omgeroepen, maar gespééld. Op de piano brengt Zwanenburger Martin van Gulik namelijk de nummers uit de Top 2000 ten gehore die corresponderen met de nummers op de bingokaarten.

,,En als mensen er niet uitkomen, helpen we ze een beetje’’, meldt Marco Goedhart. Hij is beheerder van het wijkcentrum en zat vijftien jaar in een coverband met Van Gulik. ,,Ik weet dus ook dat hij een fantastische pianist is die graag een feestje bouwt.’’

Sinds de Zwanenburger zijn kunnen toonde in enkele tv-programma’s rond de lijst der lijsten, heeft hij landelijke bekendheid. De bingomiddag is echter vooral bedoeld voor mensen uit wijk, dorp of anders de kernen in de buurt. ,,En dan vooral voor alleenstaanden, vaak ouderen, die amper de deur uitkomen in en rond de feestdagen. Die willen we lokken met een gezellige middag. Ook vrijwilligers hopen we op die manier een beetje te eren.’’

Kerstsfeer

In een in kerstsfeer gehulde zaal, kunnen bezoekers niet alleen naar de livemuziek luisteren en een beetje bijpraten. Ook krijgen ze, voor vier euro, een welkomstdrankje, pistoletjes en kruidenboter, soep en twee salades.

Aanvang: 13.30 uur. Inschrijven kan tot 18 december in het wijkgebouw aan de Oostmoor 52 en via 0252-621481 en 06 - 48150896.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.