Terras Theehuis Cruquius goedkoper dan gemiddeld

Paul van der Kooij
Cruquius

21 euro en 40 cent kost een rondje op het terras van Theehuis Cruquius. Het terras zit daarmee 23 cent onder het landelijke gemiddelde.

Wel wordt vijf cent meer voor een rondje gerekend dan in het toch niet misselijke Maastricht, de nummer dertien op de landelijke lijst.

Zelfgemaakte icetea, landelijk een terrashit, verdween dit seizoen uit Cruquius. Het liep ’wel goed’. Maar op de kleine bar past slechts één groot apparaat. Het werd het apparaat waaruit iced cappucinno kan worden getapt. Die ijskoude koffie is namelijk ’hot’. Althans, tot het weer tijd is voor de warme chocomelk.

Gin tonic, een andere ’terrastopper’ in den lande, doet weinig bij de doelgroep. ,,Die bestaat hier vooral uit ouderen en wielrenners’’, weet bedrijfsleidster Lisa Lagerweij.

Radler, het verfrissend lichte biertje, doet het in steeds bredere kringen goed. ,,Net als speciaalbiertjes als Affligem blond’’, meldt Lagerweij. ,,De wielrenners gaan vooral voor koffie of cola met appeltaart. We hebben trouwens wel groene ijsthee en veertig soorten thee.’’

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.