Na HAP ook GroenLinks voor raadsenquête verplaatsing Pioniers

Bart Boele
Hoofddorp

Forza wilde het een half jaar geleden, HAP sinds een paar dagen en GroenLinks wil het nu ook: een raadsenquête naar de verplaatsing van honkbalclub Pioiniers.

De gemeenteraad heeft er een eigen onderzoek gedaan. Dat wordt donderdagavond besproken. Maar drie hoofdrolspelers, oud-wethouders van VVD en PvdA, hebben daar niet aan meegewerkt. Aan een raadsenquête moeten ze verplicht meewerken.

GroenLinks is ,,geschrokken van de uitkomsten van het raadsonderzoek naar de verplaatsing van het honkbalcomplex van de Pioniers. Uit het rapport komt een onthutsend beeld naar voren van de bestuurscultuur in de gemeente Haarlemmermeer. Een kernwaarde van het openbaar bestuur, transparantie, is hierbij met voeten getreden'', stelte de partij. GroenLinks vindt dat dit niet zonder politieke gevolgen kan blijven.

GroenLinks vindt dat er 'politieke verantwoordelijkheid' moet worden genomen. Dat betekent dat de huidige wethouders mogelijk worden weggestuurd voor de daden die hun voorgangers begingen. ,,Want er mag geen spoor van twijfel over blijven over de betrouwbaarheid van het bestuur van onze gemeente.''

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.