Starten in Park Brederode Wonen in een droom

Goed Wonen
Park Brederode bloemendaal

Marco Workel en Dorien Schilder verhuizen aan het einde van de volgende zomer naar Park Brederode, een bijzonder woonproject in Bloemendaal. Het is voor Marco en Dorien hun eerste koopwoning. De vraagprijs van de woning lag boven hun budget. Tot de makelaar van JRS ze attendeerde op de aantrekkelijke financieringsregeling. Dat bleek een welkom advies.

Ruim een jaar geleden keerden Marco en Dorien terug van een tweeënhalf jarig verblijf in Cardiff, de hoofdstad van Wales. “We werken beiden voor Tata Steel en kregen de mogelijkheid daar voor een langere periode te wonen en te werken. Vorig jaar keerden we terug naar Nederland. We huren nu een woning in Santpoort Noord. We zochten in eerste instantie in Santpoort een huis. Later Daarom zijn wij ons elders gaan oriënteren. Zo kwam Duinzicht, een woononderdeel van Park Brederode in beeld. Dat was oktober 2011. De financieringsregeling maakte het mogelijk dat we ons droomhuis konden kopen.”

PlusDie financieringsregeling houdt kort samengevat in dat de koper slechts 75% van de basisprijs VON hoeft te betalen. Daardoor verminderen de maandlasten aanzienlijk en is de financiering makkelijker rond te krijgen. “Het is een soort korting. Je kunt als koper kiezen het verschil in termijnen terug te betalen of om het zo te laten. Bij verkoop is het verschil voor de ontwikkelaar. Dat geld was toch niet van ons, dus dat is niet erg. Stel dat de woning bij verkoop meer opbrengt dan die 25 % verschil dan wordt de plus volgens afspraak verdeeld tussen ontwikkelaar en verkopende eigenaar. We hebben het allemaal goed laten uit- en voorrekenen. We zijn bijvoorbeeld naar de notaris geweest. We zijn tijdens het traject uitstekend begeleid.”

Inmiddels zitten de palen in de grond. “We kunnen onze eigen ideeën over de inrichting uitstekend kwijt bij de aannemer. Die denkt geweldig met ons mee. Het wordt zo echt ons huis in een prachtige woonomgeving waar onze kinderen heerlijk buiten kunnen spelen. Tot september 2013 wonen we in een droom.”

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.