Sheraton Schiphol beste horecaleerbedrijf

Swaen (links) met haar leermeester Odie.

schiphol

Het beste horecaleerbedrijf van Nederland. Dat moet het paradijs zijn voor leerlingen. ,,Natuurlijk moet je wel hard werken, maar het is ook gezellig. En wat belangrijk is: ze leggen alles goed uit’’, benadrukt Swaen van Delft in de keuken van het Sheraton hotel op Schiphol.

Daar legt de Spaarndamse de laatste hand aan de gebakjes die de volgende dag bij de koffietafels in de vergaderzalen moeten staan. De vers gebakken cakejes worden samen met bagels en spekkoek op schalen gezet. Dat doet ze samen met Odie Marcet. Deze goedlachse Surinaamse is haar leermeester. Swaen begon in september met haar stage bij het Sheraton. ,,Ik volg een opleiding bij het ROC Amsterdam. Ik doe daar de versnelde opleiding, dus één in plaats van twee jaar. Ik ga een jaar lang twee dagen per week naar school, heb één dag praktijkles en twee dagen stage bij het Sheraton. Daarna wil ik als kok verder of de patisserie in.’’Haar leermeester Odie werkt al veertien jaar bij het hotel op de luchthaven.

Het hele verhaal is te lezen in de krant van zaterdag

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.