Pak

Wessel Mekking

Of ik getuige wilde zijn bij de huwelijksvoltrekking van een goede vriend en vriendin. Natuurlijk, dat is een grote eer!

Na het verzoek, maanden voor de trouwdag, bleek het toekomstige echtpaar niet over één nacht ijs te gaan. De taart moest worden voorgeproefd en de band werd aan een luistertest onderworpen. Ik kon dus niet achterblijven.

Met die oude doch nette pantalon en dito overhemd kon ik echt niet aan komen zetten. Maar kleding kopen is niet bepaald mijn hobby. Meestal haal ik in één klap drie broeken en overhemden zodat ik meteen voor een jaar klaar ben. Ik schoof de belangrijke aankoop voor me uit.

,,Moet je niet eens een pak gaan kopen met je zus? Het moet ook nog op maat gemaakt worden’’, drong een familielid, dat niet veel vertrouwen in mijn gevoel voor mode heeft, een paar keer aan.

Afgelopen week was het zover. Ik zag mezelf al ruziën met zuslief en verkoopster, omdat ook het 34e pak niet paste of geen pan was. Ik bereidde me voor. Een blauw pak zónder stropdas moest het worden. Maar het eerste - zilvergrijze - colbert was meteen raak, inclusief bijbehorende pantalon.

Ik was zo opgelucht dat ik meteen een brede stropdas en hippe zwarte schoenen aanpakte van de lieftallige verkoopster. Volgend week kan ik het op maat gemaakte pak ophalen. Ik denk dat ik het meteen maar aantrek.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.