Inbreker opgepakt, zoektocht naar gedumpte buit in Vijfhuizen

© Foto: Michel van Bergen

Vijfhuizen

De brandweer heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in het water langs de Schipholweg (N232) in Vijfhuizen naar gestolen goederen gezocht nadat een inbreker deze daar vermoedelijk had gedumpt. De 28-jarige verdachte uit Uithoorn kon na een korte achtervolging worden aangehouden.

De inbreker zou het gestolen waar vlak voor zijn aanhouding in het water hebben gegooid, waarna duikers in de sloot op zoek gingen. In het water werden twee mobiele telefoons en een schoen aangetroffen.

De goederen zijn door de politie meegenomen. Vermoedelijk zal er op een later moment uitgebreider in de sloot worden gezocht.

Woninginbraak

De 28-jarige man had ingebroken bij een woning aan de Dageraadweg in Vijfhuizen. Bewoners hoorden gestommel, vermoedden een inbraak en belden de politie.

Niet veel later zagen agenten een auto op de Schipholweg rijden. De 28-jarige bestuurder was een dag eerder al door de politie in de omgeving van Vijfhuizen gecontroleerd. Toen de agenten de auto wederom aanhielden, ging de verdachte er plotseling te voet vandoor.

Hij ging in de sloot staan en kon door de agenten met de inzet van pepperspray uit het water worden gehaald. De 28-jarige verdachte zit nog altijd vast, de politie onderzoekt de inbraak.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.