Veel lof voor tijdlijn van Haarlemse lego-meester

Veel lof voor tijdlijn van Haarlemse lego-meester
Daniël Ponsen bij zijn tijdlijn van historische figuren.
© Archieffoto United Photos
Haarlem

De tijdlijn met historische figuren van meester Daniël Ponsen behoort tot de beste inzendingen van de Lego Education Teacher Award.

Veel lof voor tijdlijn van Haarlemse lego-meester
Vincent van Gogh in Lego.
© foto daniël ponsen

Lees ook: Dankzij Haarlemse legomeester Daniël komt geschiedenis tot leven

De jury is vol lof over het project ’Geschiedenis in minifiguren’, die de leerkracht van de Haarlemse basisschool De Peppelaer maakte. In de vensterbank van zijn klaslokaal staan 65 lego-poppetjes, onder wie Adolf Hitler, Napoleon en Toetanchamon. ’Lego-meester’ Ponsen gebruikt de figuurtjes regelmatig tijdens zijn lessen.

De juryleden zijn gecharmeerd van de inzending, waarmee de meester volgens hen zijn leerlingen inspireert de geschiedenis in te duiken. De jury kan zich voorstellen dat de kinderen in zijn klas door de 2,08 meter lange tijdlijn ’gemotiveerder en onderzoekend aan de slag gaan’.

Ponsens project krijgt een vermelding in de speciale uitgave met de beste inzendingen van het jaar voor de Lego Education Teacher Award. ,,Ook nemen we graag contact met je op om jouw aanpak uit te mogen dragen’’, meldde de jury de leerkracht. Lego Education en Heutink, leverancier van educatieve materialen, geven Ponsen graag een podium.

Meer nieuws uit Haarlem

Keuze van de redactie