Ugandese vrouwen bezoeken Hoofddorp

Marjolein Vos
Hoofddorp

Vijf powervrouwen uit Uganda komen naar Hoofddorp. Ze worden zo genoemd omdat ze de kansen grijpen om hun leven te verbeteren.

Vanaf dinsdag 12 mei tot en met woensdag 27 mei 2015 bezoeken de vijf vrouwen uit Uganda de Hoofddorpse Uganda Groep. Deze organisatie heeft sinds 2004 een uitwisselingsprogramma met The Mothers Union in Uganda.

In samenwerking met The Mothers Union heeft Hoofddorp Uganda Groep een programma opgesteld waarin veel aandacht is voor maatschappelijke thema’s, ontmoeting en bezinning. Bij de activiteiten kunnen de vrouwen kennis maken met de Nederlandse cultuur en vertellen zij over hun manier van leven.

Kindsoldaten

The Mothers Union is de vrouwenorganisatie van de Orthodoxe kerk in Uganda. Deze organisatie brengt vrouwen met elkaar in contact en ondersteunt hen bij hun maatschappelijke en geestelijke groei.

Door projecten te ondersteunen op het gebied van rechten voor vrouwen wil The Mothers Union de positie van de vrouw versterken. Daarnaast ondersteunt de organisatie de zwakste groepen in de samenleving zoals ex-kindsoldaten en weeskinderen.

In het programma is ruimte gemaakt om de vrouwen te ontmoeten. Op zondag 17 mei zijn de vrouwen om 09.30 uur in De Marktpleinkerk (Marktplein 96) en om 10.30 uur in De Ark (Muiderbos 36). Op zaterdag 23 mei zijn de dames om 11.30 uur in De Ark voor een optreden van Djembé Band Zamana en op tweede Pinksterdag, 25 mei, is er van 13.30 tot 17.00 uur een schildersworkshop in De Ark.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.