Calatravabruggen centraal in nieuwe Haarlemmermeerse film

Paul van der Kooij
Hoofddorp

Voor de nieuwe, Haarlemmermeerse speelfilm wordt net na de zomervakantie gefilmd, soms ook óp een Calatravabrug. De eerste auditie is op 1 mei. Voor de voorganger, ’Tegen beter weten in’, werd vooral in Hoofddorp geauditeerd. Ditmaal gebeurt dat van Nieuw-Vennep tot Badhoevedorp en van Zwaanshoek tot Hoofddorp.

Alleen tijdens de eerste ronde - die uit vijftien audities op scholen, kinderdagverblijven en culturele instellingen bestaat - kan het publiek nog via internet op de gewenste kandidaat stemmen.

Vanaf de tweede ronde bepaalt de jury wie verder mag. ,,De vorige keer stond het samen maken centraal, ditmaal het resultaat: de film moet echt fantastisch worden’’, meldt Ramon van Hoeyen.

Workshops

Al voor de eerste auditieronde wordt begonnen met workshops bij Pier-K. Eén van die workshops zal duidelijk maken dat een filmacteur niet zulke grote gebaren moet maken (als een toneelspeler) en veel geduld dient te hebben. Het geluid, vorige keer een spelbreker, zal dit keer in orde zijn. ,,We houden het veel meer in eigen hand.’’

Toen voor de vorige film opnames werden gemaakt bij de Calatravabruggen, dachten de makers: daar moeten we meer mee. ,,Want ja, ze zijn heel erg mooi. Maar wat heeft die schoonheid een geld gekost, weten tegenstanders. Voor de film duiken we daar verder in. Wil je ze houden of kunnen ze beter weg?’’ Was de vorige film een ’crimi’, de opvolger wordt luchtiger: ,,Het gaat meer richting comedy.’’

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.