'Organiseren SuriNights is puur hobby. We vinden het leuk met elkaar'

hoofddorp

De concurrentie op het gebied van salsa-feesten is groot, weet organisator André Gemerts. Misschien dat het daarom zaterdagavond niet zo waanzinnig druk is tijdens de ‘SuriSoul meets Latin'-avond in het Hoofddorpse partycentrum Fokker.

Maar de mensen die aanwezig zijn, hebben het naar hun zin. Edsel Juliet en La Banda Loca zorgen voor een prima sfeertje. En zo rond middernacht staan de meeste feestgangers, veelal ouder dan dertig, op de dansvloer.

In maart werd bij Fokker de eerste SuriNight gehouden. De ene keer hebben die feesten een Cubaans tintje, dan weer Antilliaans of Surinaams. Het klinkt wat idealistisch, maar met zijn feesten wil Gemerts mensen bij elkaar brengen, zodat ze de leuke dingen van elkaar leren kennen. En dat lijkt te lukken, gezien de verschillende tinten op en rond de dansvloer.

Organisatoren Gemerts en Cynthia Nassy kunnen rekenen op inzet van een groepje vrijwilligers. ,,Het is puur hobby. We vinden het leuk met elkaar.'' Als het later wordt, is ook Gemerts zelf op de dansvloer te vinden. Hij is een populaire danspartner, had-ie al verteld. En dat sommige gasten helemaal uit Gouda naar Hoofddorp komen, geeft de Haarlemmer extra energie en motiveert hem.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.