Tweede kans

Paul van der Kooij

Ieder mens verdient een tweede kans. Dacht ik toen Arun Kumar opnieuw een film in de polder wilde maken, na de razendsnel uit de bioscoop verdwenen eerste prent.

Bij de kick-off voor de opvolger, geloofde ik ook graag dat het geluid van deel twee de beelden wel kan bijhouden. En met de hulp van Pier K leert iedereen acteren. Toch?

Tijdens de eerste audities, bij Buitenschoolse Opvang Boogies Wonderland, raakte ik zowaar bevangen door ’het idee’. Al die kids die voor de camera hun kunstje deden. En soms nog een heel ander kunstje.

Wie wil nu geen filmster worden? En de paar jongens die zich luidruchtig tegen het gebeuren afzetten, overtuigden niet helemaal. Wat wilden zij nu echt? Leven in anonimiteit?

Ik nam mij voor om deze lui te volgen. Maar, anders dan beloofd, verschenen na een week nog geen filmpjes van de audities op internet. Na twee weken al evenmin. Er kon dus ook niet worden gestemd.

Ook bij de buitenschoolse opvang vinden ze het wel erg lang duren, leert een telefoontje. Gelukkig hebben de jongens en meisjes het druk genoeg met sport, school en dergelijke. Maar er was een meisje dat knap ongeduldig begon te worden. En wat blijkt? De gemeentelijke subsidie is nog steeds niet binnen. Dinsdag hoopt Arun zijn tweede kans te krijgen...

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.