Tieners gepakt na dreigtweets Schiphol

Redacteur Haarlemmermeer
schiphol

Drie tieners uit Amersfoort zijn aangehouden voor het versturen van dreigtweets. Via Twitter kondigden zij aan toeristen op Schiphol dood te knallen.

Nadat de berichten vorige week waren onderschept zijn rechercheurs van de Marechaussee een onderzoek gestart naar de herkomst ervan. Kort nadat getraceerd werd door onder meer medewerkers van de sectie intelligence van de Marechaussee wie mogelijk achter de bedreigingen zou zitten, werd donderdag in Amersfoort een 15-jarige jongen aangehouden.

Vrijdag is een tweede verdachte, een 17-jarig meisje uit Amersfoort aangehouden op Schiphol. Vanmorgen is de derde verdachte, een 18-jarige jongen uit die woonplaats aangehouden. Hij zou de Tweet hebben verzonden, de twee anderen zouden hem hebben geretweet.

De Marechaussee heeft de verdachten inmiddels gehoord en zal het onderzoek voortzetten, onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem, locatie Schiphol. Het OM beslist over een eventueel strafrechtelijk vervolg. De verdachten zijn in vrijheid gesteld.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.