Hoofddorpers ’te snel’ naar Raad van State

Richard Walraven
Hoofddorp

Er is op dit moment geen spoedeisende reden om het zogenoemde wijzigingsplan voor het leegstaande Hoofddorpse kantorenterrein Beukenhorst-West in de ijskast te zetten, meldt de Raad van State in een spoeduitspraak.

Met het wijzigingsplan kan de gemeente Haarlemmermeer in de toekomst een plan maken om bijvoorbeeld 500 woningen in het gebied bij het station te bouwen. Maar ook een plan voor kleinschalige bedrijven en horeca behoort tot de mogelijkheden.

De Raad kan alleen plannen blokkeren als er voor de behandeling van de bodemzaak onomkeerbare dingen gebeuren, zoals de bouw van de woningen. Maar dat kan pas als het wijzigingsplan wordt vastgesteld door de gemeenteraad.

Daar is wat Beukenhorst-West betreft nog lang geen sprake van. Haarlemmermeer is immers nog druk bezig met het ontwikkelen van een totaalplan voor het gebied tussen het centrum en het station. Mocht de gemeente alsnog een wijzigingsplan in procedure brengen dan kunnen de bezwaarmakers altijd opnieuw naar de Raad stappen.

De bezwaarmakers, die onder meer in de Piratenwijk, Oranje Nassaubuurt en Fruittuin wonen, vrezen nog meer wateroverlast in de kruipruimtes als er fiks meer gebouwd gaat worden in de buurt. Later dit jaar of begin 2014 volgt de bodemzaak.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.