'Kijk anders naar film die Haarlemmermeer bindt'

Arun Kumar 8l) en Jefta Bade.

Arun Kumar 8l) en Jefta Bade.

Paul van der Kooij
Hoofddorp

Liep het geluid bij de première alleen aan het begin en het slot van de polderfilm 'Tegen beter weten in' synchroon, inmiddels is het volgens Frits Nieuwenhuizen van CineMeerse ’zo goed als goed’. ,,Maar ja, ik ben een heel kritische luisteraar. Mij valt alles op.’’

Op internet regende het kritiek na de première, vorige week dinsdag. De filmmakers werd verweten niet deskundig te zijn. En de gemeente had nooit met ze in zee moeten gaan. In hun reacties benadrukken burgemeester Theo Weterings en Arun Kumar en Jefta Bade van Fusion Pictures dat het project veel meer was dan de film.

Ontmoeten en verbinden

,,Niet minder dan 560 aspirant-acteurs hebben deelgenomen aan de audities. Allen amateurs en allen afkomstig uit onze gemeente. Nog eens honderd mensen hebben meegewerkt in allerlei technische rollen, hebben hun locatie beschikbaar gesteld of maakten op een andere manier de film mogelijk. Kortom, dit project brengt ons motto ’ontmoeten en verbinden’ in de praktijk’’, verdedigt de burgemeester de beslissing om 50.000 euro bij te dragen uit de pot cultuur en via Citymarketing externe partijen in contact te brengen.

,,Als je ziet hoeveel mensen er zijn verbonden met elkaar en hoeveel interacties er zijn geweest via Facebook en YouTube en de sites van de mediapartners, kun je alleen maar spreken van een groot succes’’, vinden de mannen van Fusion Pictures.

Weg

De weg ernaartoe, noemen zij veel belangrijker dan het eindresultaat. Het zou niet betekenen dat ze zich voor de film schamen, nu die technisch goed is afgerond en ’geen van de betrokken partijen zich negatief naar ons toe heeft uitgelaten na het zien van het eindresultaat’.

Feit is nu eenmaal dat ’met minimale budgetten is gewerkt’. ,,En daar moet je niet dezelfde verwachtingen van hebben als van een Hollywood-productie.’’ Ook dient het publiek goed te bedenken dat dit ’een pilotproject’ was, dat ’al direct meer mensen bereikte dan verwacht’. ,,En een volgend project, waarbij ook gemeenten rond de Ringvaart worden betrokken, zal veel beter gaan. We hebben geleerd van onze fouten.’’

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.