Jongeren in Hoofddorp wijzen elkaar op risico’s indrinken

Jongeren in Hoofddorp wijzen elkaar op risico’s indrinken

Jongeren in Hoofddorp wijzen elkaar op risico’s indrinken

Redacteur Haarlemmermeer
Hoofddorp

Op feesten van Artquake lopen sinds kort jongeren rond die leeftijdsgenoten wijzen op de gevaren van alcohol en drugs. Overdadig gebruik van deze middelen moet zo worden tegengegaan.

Artquake - dat regelmatig feesten organiseert voor tieners in poppodium Duycker - slaat voor de gelegenheid de handen ineen met Unity. Een vrijwilligersproject dat de jongeren levert die het fijne weten van het veilig gebruik van zowel drank als drugs.

Want, aldus hoofd marketing Debbie Rog van Duycker, indrinken blijft een groot probleem. ,,Onlangs hoorde ik dat mijn achterbuurmeisje van zestien jaar in comateuze toestand werd aangetroffen. Vooraf had ze met vrienden ingedronken. We moeten eerlijk zijn, dit soort praktijken lijken tegenwoordig aan de orde van de dag.’’

Daarom worden al enige tijd blaastesten afgenomen bij de deur van alcoholvrije feesten in Duycker, zoals LAUW. ,,Als wij promoten dat dit soort feesten alcoholvrij zijn, dan moeten we dat natuurlijk kunnen garanderen. Vandaar de blaastesten.’’

Het inzetten van jonge vrijwilligers tijdens dit soort feesten is de volgende stap in de strijd tegen indrinken. Zij moeten leeftijdsgenoten op dit soort avonden wijzen op de gevaren van alcohol en drugs.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.