Schiphol heeft nu eigen nieuwssite

Foto: ANP

schiphol

De luchthaven Schiphol heeft vanaf heden een eigen nieuwssite onder de titel Schiphol.vandaag.nl

De luchthaven Schiphol is een hectische wereld waar 60.000 mensen werken en dagelijks 100.000 passagiers voorbij komen. In feite een stad op zich, ware het niet dat er op een paar zwervers na, niemand woont.

Deze stad krijgt vanaf 1 juli een eigen website. Op www.schiphol.vandaag.nl zet de redactie van Haarlems Dagblad dagelijks belangrijk nieuws over de luchthaven, de maatschappijen die daarop vliegen, de winkels en horeca en over het werk van de marechaussee. Maar ook aan de keerzijde wordt aandacht besteed met verhalen en nieuws over de (geluids)overlast voor omwonenden.

Op de site kunnen bedrijven, bezoekers, instanties, vakbonden en omwonenden via de button jouw nieuws ook zelf berichten en foto’s plaatsen.

Verder wordt samengewerkt met enkele partners die regelmatig hun nieuws plaatsen zoals het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol, het Spotters Platform Schiphol, de vrachtbedrijven die samenwerken in de ACN en de Schiphol Group.

Op de site staat ook een kaartje van Casper met daarop de laatste vliegbewegingen, waarbij bezoekers door op het vliegtuig te klikken informatie krijgen over maatschappij, bestemming, hoogte en snelheid. Dat alles bij elkaar levert een evenwichtig beeld op over het reilen en zeilen op de nationale luchthaven. Uniek voor Nederland.

www.schiphol.vandaag.nl

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.