Asfalt nieuwe N201 bij Hoofddorp nog maand maagdelijk

Wessel Mekking
haarlemmermeer

Verkeer uit de richtingen Hoofddorp en Aalsmeer kan vanaf de tweede helft van september via de omgelegde N201 de A4 naar Den Haag oprijden.

Voor het einde van het jaar wordt ook de rest van het nieuwe knooppunt van de A4 met de N201 opengesteld. Dat meldt een woordvoerster van de provincie Noord-Holland.

De omgelegde N201 krijgt ten oosten van Hoofddorp liefst vier opritten naar de A4, twee richting Den Haag en twee richting Amsterdam. Door het nieuwe knooppunt op die manier vorm te geven, kan het verkeer vanaf de provinciale weg zo de parallelwegen van de snelweg op. Weggebruikers hoeven dan namelijk niet meer voor verkeerslichten te wachten, waardoor het verkeer sneller doorstroomt.

De op- en afritten bij de Kruisweg - de oude N201 - verdwijnen. Deze weg gaat verder als N196. Tussen de Van Heuven Goedhartlaan in Hoofddorp en de nieuwe N201 wordt de Taurusavenue verbreed tot twee maal twee rijstroken. Het is straks een belangrijke ontsluitingsweg van Hoofddorp. Naar verwachting gaat de verbrede avenue vanaf eind dit jaar dagelijks ongeveer twintigduizend voertuigen verwerken.

Ten oosten van Hoofddorp is de laatste tijd sowieso veel nieuw asfalt neergelegd: onder meer parallelbanen van de A4 en nieuwe op- en afritten bij de Bennebroekerweg. Hoofddorp heeft straks twee aansluiting op de A4 in de plaats van de ene nu. Ook is de N201 in én ten oosten van Haarlemmermeer omgelegd. Door de Waterwolftunnel gaat het verkeer op de drukke provinciale weg onder de Ringvaart door.

Aan de omlegging van de N201 gingen jaren van discussie en voorbereidingen vooraf. In 2006 ging de eerste schop de grond in voor het megaproject.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.