Tegenvaller bij omlegging A9 Badhoevedorp

Raad van State kritisch over pensioenakkoord© ANP

Wessel Mekking
den haag/badhoevedorp

Een fikse tegenvaller bij de omlegging van de A9. De Raad van State heeft een stokje gestoken voor de bouw van zevenhonderd woningen in Badhoevedorp. Het hoogste rechtsorgaan heeft het bestemmingsplan dat de bouw mogelijk maakt deels vernietigd.

Dat is een flinke tegenvaller voor het Haarlemmermeerse college van B en W. De geplande woningen brengen namelijk de broodnodige miljoenen in het laatje voor het verleggen van de snelweg om Badhoevedorp.

Luchthaven Schiphol, KLM, een aantal bedrijven en Badhoevedorpers hadden beroep aangetekend tegen het bestemmingsplan. De Raad van State vindt dat de gemeenteraad bij het vaststellen van het plan onvoldoende antwoord heeft gegeven op de vraag of bij de geplande woningen ’een aanvaardbaar woon- en leefklimaat kan worden gerealiseerd’ vanwege het proefdraaien van vliegtuigen en grondgeluid. Ook is niet duidelijk gemaakt wat de gevolgen van woningbouw zijn voor de bedrijfsvoering van de luchthaven en de KLM, aldus de Raad van State.

Wethouder ruimtelijke ordening Cees Loggen is ’teleurgesteld en verbaasd’ en wil alles op alles zetten om te zorgen dat de woningen toch kunnen worden gebouwd. Zo kondigt het college aan dat de onderdelen die door de Raad zijn afgewezen ’gerepareerd’ worden. Ook gaat Loggen in overleg met Schiphol en KLM over de omlegging en woningbouw.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.