Webcamseks geen oplossing geldprobleem Hoofddorpse belastingontduikster

© ANP

Frits Verhagen
Hoofddorp

Een 41-jarige vrouw uit Hoofddorp moet een werkstraf van 120 uur uitvoeren, omdat zij haar werk voor de webcam niet aan de belastingdienst en het UWV heeft opgegeven. De Haarlemse politierechter Brouwer veroordeelde haar vrijdag ook nog eens tot 120 uur voorwaardelijk om te voorkomen dat ze opnieuw in de fout gaat.

De Hoofddorpse C.G. zat met betraande ogen voor de rechter. Ze vertelde dat zij in 2010 grote financiële problemen had, omdat zij twee huizen had.

Een kennis had haar op een verjaardag verteld dat ze flink wat geld kon verdienen zonder dat ze dit geld aan de fiscus of het UWV hoefde op te geven.

De politierechter wilde weten wat de vrouw voor werkzaamheden eigenlijk moest verrichten.

Toen zij wilde gaan uitleggen wat ze allemaal voor de webcam moest uitspoken, snoerde de rechter haar al snel de mond. „Het lag dus in de erotische sfeer”, zo stelde rechter Brouwer fijntjes vast.

De Hoofddorpse zei dat ze niet trots was op haar werk. „Ik zou het mijn dochter nooit aanraden om te doen. Maar ik stond met mijn rug tegen de muur en zat enorm in de geldzorgen.”

Inmiddels zijn de problemen achter de rug. Bovendien heeft G. sinds kort een administratieve baan. Officier van justitie Hart noemde het erg kwalijk dat de vrouw de verdiensten van haar webcamwerk heeft verzwegen.

Volgens de aanklaagster heeft zij daarmee in totaal 64.000 euro te veel gekregen. Hart vond het te ver gaan om de Hoofddorpse naar de gevangenis te sturen en eiste daarom de maximale werkstraf van 240 uur.

Advocaat Heeren benadrukte de schuldbewuste houding van zijn cliënte. Volgens hem was een werkstraf van 180 uur meer dan genoeg.

Politierechter Brouwer ging zelfs daar nog onder zitten. Hij veroordeelde de belastingfraude, maar hield er ook rekening mee dat de vrouw spijt had en bovendien een andere weg is ingeslagen.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.