Uitreiking Ondernemersprijs Haarlemmermeer krijgt bijzonder tintje

Philip Paar tijdens de MeerBusiness-haringparty van 2010 in Claus Event Center. foto Jur Engelchor

Paul van der Kooij
Hoofddorp

Zanger Philip Paar ziet het helemaal voor zich. Hoe 350 ondernemers met aanhang ’hun’ René Jansen toezingen tijdens het Kerstgala op 12 december.

Met welk woorden ze mogen aanhaken rond het uitreiken van de Grote Ondernemersprijs, houdt Paar graag nog even geheim. Wel meldt hij een tekst te hebben gemaakt waaruit liefde en dank zullen spreken voor de man die ’zovelen een duwtje in de rug heeft gegeven’.

,,Hij moedigt je echt aan, maakt echt reclame voor je - als je persoonlijke ambassadeur. René is altijd enthousiast en positief, ook nu hij zo ziek is en daar geen geheim van maakt. Iedereen houdt hij voor om van het leven te genieten, de dag te plukken. Echt een lichtend voorbeeld.’’

Extra lading

Hoewel Jansen benadrukt dat het business as usual is en er ook de 12de weer veel contacten te leggen zijn in black tie, krijgt de avond volgens Paar wel ’een extra lading’ door de ziekte. ,,Natuurlijk kun je zeggen dat netwerken puur een zakelijke aangelegenheid is. Maar bij René is dat niet zo. Hij wordt ook je vriend. Zo heeft hij altijd intens meegeleefd met mij en mijn werk. Die interesse is ook echt; niet gemaakt of aangezet. Nee, hij is zo. En dat zorgt er mede voor dat hij de beste netwerker is die er bestaat.’’

Paar - die zelf altijd zijn visitekaartjes vergeet - merkt dat velen het net zo ervaren. ,,Zó veel mensen geven echt om hem. Dat is mooi om te zien, zit absoluut verpakt in het lied en zal het gala nog specialer maken.’’ En als mensen voelen dat ze vol schieten? ,,Dan schieten ze maar vol.’’

Topavond

Arthur van Dijk, oud-wethouder en MeerBusiness-man van het eerste uur, zal met Paar het nummer zingen. Ook presenteert de nieuwe voorzitter van Transport en Logistiek Nederland (TLN) de avond in het Steigenberger Airport Hotel in Schiphol-Oost.

Het betekent volgens Jansen niet dat hij ’van het podium af is’. Sterker nog, met alles wat hij in zich heeft zal de Hoofddorper zorgen dat het ’een topavond’ wordt. Een avond ook die naar meer kan en zal smaken. Achter de schermen is hij namelijk druk bezig om van MeerBusiness nog meer een teamaangelegenheid te maken die welke toekomst dan ook aan kan. ’MeerBusiness 2 punt 0’, noemt hij dat.

MeerBusiness

René Jansen begon ruim tien jaar geleden met MeerBusiness. Inmiddels telt dé netwerkorganisatie voor Haarlemmermeer en Schiphol vijfhonderd leden, zijn er vijftig sponsorleden en heeft de wekelijkse digitale nieuwsbrief een ’oplage’ van 12.000. Ook in negen andere regio’s is MeerBusiness actief.

In de krant van woensdag staan de zes kandidaten voor de prijs: VoucherCompany, drogisterij-parfumerie Splinter, Master Totaalinrichting,  de Wijnzaak, bakkerij Gorthuis en Just Justa fotografie. De eerste drie strijden om de eer in de categorie vanaf zes werknemers, de andere drie zijn 'kleintjes'.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.