Lekkerste broodje op Schiphol te vinden

Redacteur Haarlemmermeer
schiphol

Het lekkerste broodje van Nederland heet 'Alles is liefde' en is binnenkort te vinden in de Dutch Kitchen op Schiphol.

Kim Delissen uit Leiden, werkzaam bij Dutch Kitchen (HMS Host), won maandag tijdens de vakbeurs Horecava in de Amsterdam RAI de vakwedstrijd Lekkerste Broodje van Nederland 2013, categorie Horeca.

'Alles is Liefde' is een waldkornbol met spinazie, bacon, kaas, een kwarteleitje en een heerlijke Tahooncress. De winnaar kreeg de Hanos ISPC Troffee 2013 en een geldprijs uitgereikt uit handen van toprestaurateur en kookgek Joop Braakhekke. Braakhekke is al 25 jaar jurylid van De Lekkerste Wedstrijden.

De deelnemers hebben op het Xpertplaza Podium onder de ogen van de deskundige jury in acht minuten tijd vijf identieke warme of koude belegde broodcreaties samengesteld en gepresenteerd. De broodcreatie kon zijn een broodje, sandwich, croissant, stokbrood of variant hiervan; er moest gebruik worden gemaakt van een algemeen landelijk verkrijgbare broodsoort. In het kader van gezonde en verantwoorde voeding heeft de jury ook gekeken naar de toepassing van gezonde componenten die normaal verkrijgbaar zijn. Aan de jury moest ook een berekening van de calorische waarde en de kostprijs getoond worden. Het broodje mocht maximaal 3,75 euro kosten. De jury lette daarnaast op presentatie, hanteerbaarheid, creativiteit en natuurlijk smaak.

Aan de vakwedstrijden Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Horeca, namen dit jaar vijftien horecamedewerkers en -ondernemers deel.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.