Overvallen op fotozaak en brillenwinkel in Badhoevedorp

1 / 6
Ron Amesz
badhoevedorp

update video - Twee winkels in Badhoevedorp zijn zaterdag rond het middaguur het doelwit van een overval geweest. Eerst werd een fotozaak aan de Arendstraat overvallen. De man dreigde en ging er na de overval snel vandoor. Via burgernet werd vervolgens het signalement van de overvaller, met een grijze bivakmuts en een AH-tas, vrijgegeven.

Vlak daarna was een brillenzaak aan het Lorentzplein het doelwit van de overvaller. Na deze overval kon de verdachte, een 31-jarige Drent, vrij snel worden aangehouden. De voorzitter van de winkeliersvereniging, Wim Eweg, gaat bij de gemeente vragen om meer blauw op straat in het dorp. Het liefst wil hij dat de eigen politiepost vaker wordt bemand. Als dat niet kan, moet er vaker worden gesurveilleerd, vindt hij. ,,Het probleem is dat er in de kleine kernen van de Haarlemmermeer nauwelijks politie op straat is. En kennelijk zijn we nu weer aan de beurt.'' Anderhalve maand geleden werd ook juwelier Post overvallen.

Dat de overvaller zaterdag snel kon worden aangehouden ziet burgemeester Theo Weterings als bewijs dat mobiele teams goed werken in de polder. Op een politiebureau zitten agenten juist 'vast', laat hij weten in een reactie.

FOTOALBUM

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.